Frank de Graaf is oprichter en eigenaar van Wijn Zweiersdal, Import & Advies.

Sinds 1978 werkzaam voor bedrijven waar gastvrijheid, wijn- en culinair genieten de belangrijkste ingrediënten vormen.

Vele (internationale) proeverijen en werkbezoeken aan wijnhuizen waar hij als senoir-lid van het Nederlands Gilde van Sommeliers bijzondere wijnmakers heeft ontmoet.

Werkzaam voor ondermeer De Bokkedoorns in Overveen, het AmstelHotel en het Okura Hotel in Amsterdam waar hij als chef-sommelier verantwoordelijk was voor het wijn(inkoop)beleid binnen de restaurants.

In 2002  kregen plannen verder vorm  en werd de passie voor wijn voortgezet in het prachtige Zweiersdal, ditmaal als wijnselecteur/leverancier en werd Wijn Zweiersdal, Import & Advies een feit.

Al spoedig vonden de eerste trouvailles hun weg naar de restaurants. Een memorabel moment daarbij was de vondst  van de Dulce Monastrell die ook aangekocht werd door Thérèse de Boer (Librije, Zwolle) en deze wijn verkoos boven een Dulce Monastrell van een ander wijnhuis die kort daarvoor geselecteerd was  als winnaar door een gerespecteerd proefpanel waar zij eveneens deel vanuit maakte.

In 2006 waren meer dan 65 bedrijven verbonden aan Wijn Zweiersdal met als onderdeel de Arnhemse Stadwijnsroute, welke geopend werd  door Burgermeester Paulien Krikke en waarbij de eerste stadwijnroute en bijbehorende geldcheque werden overhandigt aan de Stichting  Roses for Children, een initiatief van de Herman van Veen Foundation.

De import van Nederlands meest favoriete druivenvariëteiten volgde en is sinds 2008 een succesvol beproefd wijnconcept. Bekroning van deze wijnen op de bekende concours bleven niet uit,  waaronder de zilver en goldmeddals Mondial Bruxelles, Vinalies Intenationales d’Or (Franse beroepsgroep oenologen), de twee sterrenvermelding in de Guide Hachette  en vermeldingen in de gids ”beste 100 Vins de Pays d’Oc in Nederland”.

In 2010 werd de nieuwbouw voltooid in het Zweiersdal waardoor ook daar wijninkopers en particuliere wijnliefhebbers konden worden ontvangen. In de moderne proefruimte liggen alle wijnen in de juiste temperatuurzone pakklaar om geproefd te worden.

Voor het 12, 1/2 jarig jubileum in juni 2015 is  i.s.m. het Wijnhuis Siegfried Gsellmann (Gols/ Burgenland, Oostenrijk)  en oud-collega dhr. Peter Bruins (Maître-Sommelier Restaurant de Bokkedoorns) een heerlijke jubilee cuvee “Heidenboden 2011” gecreëerd en verkozen tot Close to Nature (hier tevens bestelbaar voor de particuliere wijnliefhebber).

Close to Nature is het nieuwe wijnproject in 2016.

Trots en dankbaar voor haar meer dan 10-jarige samenwerking met de verschillende relaties wil Wijn Zweiersdal graag het beste bijdragen.